Oyunların Gücü Adına ! / Ercan Altuğ Yılmaz

Published by

on

Önce kendisini ardından kitabını tanıma şansına sahip oldum aslında.İyi ki okudum dediğim Oyunların Gücü Adına, Gamfed Türkiye Kurucusu Sevgili Ercan Altuğ Yılmaz ‘ın ufkumu açan kitaplarından sadece biri. Sürekli gelişen ve büyüyen dijital dünyada, eğitimcilerin ve öğretmenlerin oyun tasarım tekniklerini eğitim süreçlerine uygulayarak çocuklarımızın nasıl daha iyi eğitilebilecekleri oyunlaştırma metodu ile anlatılıyor kitapta.

Oyunun sanılanın aksine boş vakit geçirme uğraşısı olmadığını, insanı odağa koyarak bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eğitemeyeceğimizi her bir satırda bir kez daha anlıyoruz aslında. Biz yetişkinlerin buradan çıkaracağı çokça ders var elbette. Oyunun kültürel ve tarihsel gelişiminden,oyun tasarlamanın detaylarına kadar ve oyun kurgularının somut örneklerle nasıl yapılabileceği tek tek akıcı ve eğlenceli bir dille anlatılıyor kitapta.

Bir anne olarak kendi adıma çıkarılacak çokça fayda olduğuna ikna olduğum Oyunların Gücü Adına ufkumu fazlasıyla açtı diyebilirim. Kaleminize ve anlatım coşkunuza sağlık Ercan Altuğ Yılmaz. Epsilon Yayınları’ndan çıkan kitabı, başta değerli eğitimci ve öğretmenlerimiz olmak üzere, değişime ayak uydurma gayretinde olan herkesin okumasını öneririm.

Pek fazla alıntı yapabilirim ancak bana göre kitabın ana fikrini ortaya koyan en önemli cümle ile sizi başbaşa bırakmak istiyorum.

“Sadece oyun dostu olup oynatan değil, dersini ve hedef kazanımlarını oyunlaştıran öğretmenler, geleceğin eğitimcileri olacak.”

Ercan Altuğ Yılmaz

“Oyunların Gücü Adına ! / Ercan Altuğ Yılmaz” için 2 yanıt

  1. Ergün Şahin avatarı
    Ergün Şahin

    Oynamak eğlencelidir. Her şeyden önce, yeniden başlattığımız beyni serbest bırakır.

    1. Gökşen Bozkoyunlu avatarı

      Kesinlikle Ergün Bey.

Bir Cevap Yazın

WordPress.com.

Gökşen Bozkoyunlu sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et